Als iets je niet bevalt, doe er iets aan.

Is dit makkelijker gezegd dan gedaan of praat jij jezelf aan dat veranderingen moeilijk zijn?

Deze blog is voor jou vandaag. Het is niet voor niks dat jij dit leest; het zit je namelijk allemaal even niet mee. je bent toe aan veranderingen. Een schop onder je kont of gewoon even weer die bewustwording.

Je bent toe aan een reset om je weer lekkerder in je lijf of bedrijf te voelen.

Op ingewikkelde tips en gedoe zit jij nu niet te wachten.

Marie Kondo

De grote opruimimg. Daar gaan we voor!

Volgens Marie Kondo (de bekende Japanse opruimadviseur) kun je beter één laatje per dag opruimen dan in een keer je hele huis. Ik ben fan, want als ik ergens een error van krijg zijn het gecompliceerde adviezen.

Ik zie haar methodes ook voor me in leefstijlveranderingen.

Er zijn wel triljoenen methodes en duizenden coaches. En iedereen heeft het allerbeste advies. Iets met bomen en een bos. Waardeloos soms.

Belangrijk is, dat je zelf echt verandering wil beetpakken. Maar ook erkent waar je mee worstelt. Investeer in tijd om te zien waar je echt tegen aanloopt. Pas op de plaats.

De liefdesspiegel

Maak die (opruim)berg niet te groot. Denk (weer) aan dat ene laatje per dag. De categorieën – in dit geval de leefstijl pijlers. Waar start je als eerste mee?Waar worstel je het meest mee? Waar zou je jouw reset knop als eerste voor in willen drukken?

Welkom in mijn liefdesspiegel;

Kijk eerlijk en oprecht naar jezelf. Hoe goed kun je de volgende pijlers positief aanvinken?

  • Beweging.
  • Voldoende slaap.
  • Stress-reductie.
  • Mindset.
  • Veel water.
  • De juiste voeding (voor jou).
  • Zelfliefde /zelfvertrouwen.

Deze pijlers zijn jouw spiegels. Waar zou jij jezelf beter door voelen, als er verandering of verbetering in zou komen?

De basis op orde

De basis op orde hebben is belangrijk als je lekkerder en meer insync wil voelen. Zowel in je leefstijl als in je business.

Dit protocol krijg je niet mee bij je geboorte. Maar het is een oer – natuurlijke logica. Alleen valt logica vaak weg als er blokkades zijn.

Dus ben je anders gewend, is er altijd ruimte voor groei. Laat je hierin inspireren en vooral niet belemmeren. Ook voor jou is verandering mogelijk. Waarom niet? Je hebt gewoon die helicopterview nodig van iemand die het beste met jou voorheeft.

Weerstand is er altijd. Vooral van mensen die met misschien eigenlijk stiekem wel met gelijksoortige dingen worstelen als die van jou.
Ze willen niet ‘alleen’ achter blijven. Ze hebben je nodig in hun eigen bubbel. Ze weten of willen zelf gewoon niet beter. Ze zullen je dus anders vertellen. Zo werkt de mens. Het is dus ontzettend belangrijk om positieve up-lifters om je heen te verzamelen.

Investeren in jezelf

Bij verandering is zelfliefde heel belangrijk. Maar ook de juiste mensen om je heen hebben. Je hebt positieve back-up nodig. Inspirators. Coaches. Gewoon mensen die het snappen. Tuurlijk moet je het zelf doen. Als je het niet aangaat verandert er ook niks, simpel. Maar aanpakken samen met mensen die verder zijn dan jou en weten hoe het werkt, gaat je heel ver brengen.

Je lijf en je bedrijf respecteren en die in die verandering investeren is belangrijk. Daar begint de erkenning. En zal je ook niet snel opgeven.

Het is jouw tijd.
Maar er is werk aan de winkel.

Leven is meervoud van LEF, dus go for it!

Je weet het inmiddels wel. Deze quote word je van alle kanten om je oren geslingerd:

“Als je alles doet, zoals je deed, blijft alles zoals het bleef”.

Maar zo is het ook. Simpel.

Alleen tja, waar begin je?

Start met doelen stellen. Niet te ver vooruit. Haalbare doelen. Per categorie. In een kort tijdsbestek.

Stel doelen en master je mind door het maken van een mind-map;

Zet een grote cirkel in het midden van een vel papier. Zet daar het woord of zin in – waar je naartoe wil. Trek lijnen naar kleinere cirkels en creëer een overzicht om de middelste cirkel heen door steekwoorden in te vullen die jou helpen verandering aan te gaan.

Zie voor je, waar je hulp wenst en waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

Door overzicht zie je vaak dat het best allemaal meevalt. Wees lief voor jezelf, is hierbij de insteek.

Niet alles hoeft altijd maar tegelijk. Juist die kleine stapjes zorgen voor succes verandering. Maar wanneer je deze stapjes visualiseert kun je je dus veel beter committen. Mind-mapping is dus een hele fijne hack om beet te pakken.

En je zult zien, dat van het een het ander komt als je weer in de opwaartse spiraal terecht komt.

Succes!

Echt waar!