De grootste commitment die ik met mezelf heb gemaakt is om, no matter what, altijd hoog in mijn energie frequentie te blijven.

Uit pure noodzaak, is deze bewustwording ontstaan.

Ik ga even terug naar afgelopen jaar, want naast dat ik al best een enorm pad heb bewandeld in mijn hele leven met de grootste diversiteit aan emoties en ik ondanks al deze emoties meestal the keep calmness heb kunnen behouden, mentaal, is er lichamelijk wel degelijk iets is ‘gebeurd’.

Begin 2020 startte anders dan andere jaren. Ik zag mijn lijf veranderen waar ik bij stond. Echt bizar. Naast een ander uiterlijk en vooral ander gewicht, ontstonden er ook ‘mankementen’ bijna als uit het niets.

Op een dag eind maart, blokkeerde mijn lijf totaal. Ik kon geen 10 meter meer lopen.

In deze onzekere tijden waar ik niet mobiel meer was, volgepland stond met ziekenhuis bezoeken, angstiger werd, omdat ik niet wist wat er met mijn lichaam aan de hand was, ben ik absoluut aan het denken gezet en wakker geschud.

Want was dit het nou? Na al mijn harde werk in het leven, de toch altijd wel positieve instelling die ik altijd had, mijn gezonde voeding en het zorgen voor mijn naasten.

Er is een verschil tussen positief doen en echt positief zijn

Ik besliste, eigenlijk omdat ik ook niet anders wilde, om er volledig voor te gaan beter en fitter te worden zoals ik me al in geen tijden zou hebben gevoerd. Ik maakte een commitment met mezelf, om deze reis en belofte naar mezelf met pure positivisme beet te pakken.

Je gevoel en denken in balans brengen door tijd door te brengen in rust heeft mij volledige bewustwording gegeven.
De automatische piloot heb ik als het ware uitgeschakeld. En ik heb geleerd hoe belangrijk het is om echte liefde voor jezelf te hebben.

Wanneer je emoties gaat leren herkennen, kun je ze ook veel beter omzetten naar positiviteit. Daar heb ik mijn eigen formule voor gecreƫerd. En het werkt.
In plaats van over situaties heen te stappen en te doen alsof ze er niet zijn, heb ik geleerd situaties echt in de ogen te kijken.

Iets wat absoluut niet uit de lucht is komen vallen, maar wel steeds meer bewust dus wordt toegepast in mijn leven is de emotie ladder van Abraham Hicks (uit het boek; Ask and it’s been given – van Esther Hicks.

Ik deel deze ladder graag met je. Zo maak je het visueel. En ondanks dat je wellicht soms denkt dat emoties je mentaal niet raken, kunnen ze wel degelijk voor een grote disbalans zorgen in je lijf.

De emotieladder

In dit overzicht (tool) worden emoties gewaardeerd op frequentieniveau. Hoe lager het nummer hoe positiever de emotie. Op nummer 1 staat bijvoorbeeld liefde en onderaan de ladder de emotie als angst. Bij nummer 7/8 zie je de verandering tussen opwaarts en neerwaarts.

1. Vreugde/blij, kennis/wijsheid/inzicht, kracht/zelfvertrouwen, vrijheid, liefde, zelfwaardering/dankbaarheid
2. Passie
3. Enthousiasme, graag willen/opgewonden, geluk
4. Positieve verwachting, geloven/vertrouwen
5. Optimistisch
6. Hoop
7. Tevreden
8. Verveling
9. Pessimistisch
10. Frustratie, irritatie, ongeduldig
11. Overweldigd, overspoeld, bedolven
12. Teleurstelling
13. Twijfel
14. Zorgen
15. Verwijt, jezelf iets aanrekenen
16. Ontmoedigd
17. Boos
18. Wraak
19. Haat, woede/razernij
20. Jaloezie
21. Onveiligheid, schuld, je onwaardig voelen
22. Angst/beklemming, verdriet/leed, depressief, wanhopig/radeloos/verslagenheid/hopeloos, krachteloos/machteloos, slachtoffer

Ik hoop dat je hier iets uithaalt. Deze ladder laat mij altijd weer zien, dat je de keuze hebt om te stijgen. Laat gerust een reactie achter, als je dit wenst.

Liefs Patrice ❤