Positieve veranderingen

“Zodra ik er weer klaar voor ben, ga ik ook weer gezond eten”

Dit zei een dame onlangs tegen me, tijdens een kort, zakelijk focus gesprek.

Ze had zich behoorlijk laten gaan tijdens de feestdagen. En zich niet meer herpakt. En nu baalde ze als een stekker.

Het was zo somber om te horen.

Niet het laten gaan op bepaalde dagen,

Maar iemand die al zo goed op weg was haar leefstijl aan te pakken,
zich lekkerder voelde dan ooit tevoren (haar eigen woorden)

baalt,

en er dan toch bewust voor kiest om er eerst weer “klaar” voor te moeten zijn om iets gezonds in haar mond te stoppen.

Maar wanneer is ze er dan klaar voor. Wat is dan wel het juiste moment? Ik heb haar gevraagd of ik dit mocht delen want,

opeens dacht ik aan die symbolieke afbeelding van die mijnwerker die hakt en hakt naar de schat, stagneert en opgeeft precies op het moment dat de laatste hak in de muur eigenlijk de diamant op zou leveren.

Kijk, deze dame weet best goed dat ze zich door het eerdere gezondere voedingspatroon al veel lekkerder voelde, minder prikkelbaar was en geen pijnen meer voelde in haar lichaam.

Ze was al enorm goed op weg. Maar toch stagneerde ze in haar gevoel om door te zetten. En verloor het vertrouwen in haar kunnen.

Ze kiest er dus voor om niet door te hakken.
Niet beseffende dat ze eigenlijk kiest om terug te gaan naar start. Om vervolgens weer een andere route te vinden op weg naar die diamant.

Een gigantisch omweg dus. Maar voor haar voelde het vertrouwd.

Nu is teruggaan naar start niet zo erg, maar wel als je vervolgens keer op keer opnieuw gaat beginnen. Steeds weer terug bij af.

Gaat dit om mindset?

Nee,

tenminste niet alleen om mindset.

De draad kun je pas oppakken, als je de juiste draad beet weet te pakken. Ik denk daarom juist niet dat het altijd alleen maar om mindset gaat. Er zijn meer pijlers die nodig zijn om de juiste balans te creëren

Maar gebrek aan kennis is ook een ontzettend groot onderdeel van herhaaldelijk opgeven.
Weten hoe je lijf en je systeem werkt, daar hebben heel veel mensen gewoonweg geen kaas van gegeten.

Kijk, je lijf gaat namelijk wel door, waar jij stopt. Die gaat niet mee terug naar start. Je lijf gaat door, al is het op de laatste energie die je geeft.

Je immuunsysteem trekt zelfs al die rest energie naar zich toe, dit wel ten koste van o.a. de energie bedoeld voor het brein en je spieren. Puur om te overleven. Het immuunsysteem is dus echt ontzettend egoïstisch. En vraagt zeer veel aandacht.


Dit klinkt allemaal heel zwaar. Maar dag in dag uit, staat jouw immuunsysteem aan. Zelfs als je slaapt. Daar wil je toch meer van weten?

Ik kan je zelf al tig redenen geven waarom ik er ooit alles over wilde weten. Iets met mijn auto-immuun ziekte en een hele lange omweg naar de juiste balans.

Wat een gezonde leefstijl en mindset voor de kwaliteit van je lijf betekent, is voor iedereen denk ik wel duidelijk. Andersom valt het kwartje vaak iets minder helaas.

Hier is wel degelijk die mindsetshift in nodig. Want juist die mindset heb je nodig om je te willen en kunnen verdiepen in iets meer kennis over de werking van je lichaam. Die echte know how.

Maar het is ook gewoon doen.

Een gezonde leefstijl creëeren is geen quick fix. Of het alleen maar leven op groene blaadjes. Het is werk aan de winkel. Onderweg leren. Je neus stoten en doorgaan waar je gebleven was. Het is leren en weten welke keuzes je moet maken om positieve veranderingen aan te gaan. Maar ook snappen wat het betekent als je er niet voor kiest.

Gewoontes. Routines. Overtuigingen. Ze betekenen zo goed als hetzelfde. Bewustwording dat er al jouw levens jaren veel opgeslokt is, wat misschien helemaal niet helemaal meer strookt met jouw eigen realiteit, noemen we inzicht.

Alle ballen wel hoog willen houden en niet meer die rust kunnen vinden om echt te werken aan je eigen positieve verandering en dan denken, ach laat ook maar … klinkt toch eigenlijk heel waardeloos.
In ieder geval niet iets wat je je kinderen of andere dierbaren zou mee willen geven. Maar toch gebeurt dit heel vaak.

Die neerwaartse spiraal is echt een boosdoener.

Maar ook door de bomen het bos niet meer kunnen zien omdat je steeds maar weer opzoek gaat, naar wat je het allerliefste wil horen.
Ja, dat is vragen om struggles.

Ik zeg altijd als je niet weet wat je moet zoeken, hoe kun je het dan vinden?

Happy new you

In januari starten we met een online traject, speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze doener die opzoek is naar die ijzersterke balans, zichzelf top prioriteit wil maken en meer uit het leven en haar business wil halen dan ze nu doet.

Inner peace, outer everything 💫

Volg:
0
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *